Reklama
 
Blog | Miroslav Kodet

Jak Vladimír vyhrál válku

Motto: „Mravní rozhořčení je povahový rys, charakteristický pro střední třídu, zvláště pro její nižší vrstvy.“ (Ranulf)

Bývalý kolega, bloger z iDnes Vladimír Kroupa, napsal otevřený dopis prezidentu republiky. Inu – někdo chová králíky, někdo stojí před školou s pytlíkem bonbónů, někdo píše prezidentovi. Nic proti tomu.

Dopis se v krátké době rozšířil po internetu a chopila se ho i média. Gefundene Fressen, říkají Němci. Něco jako příhodně nalezené žrádlo.

Dílo samo se vyznačuje mravním pohnutím, charakterizovaným v mottu. Svatouškovský dopis, jehož mediální dostřel doplňuje charakteristika „muž z paneláku.

Reklama

Zaujala mě následující věta: „Vypadá to, že vy a já (tj. prezident Zeman a Kroupa) máme každý trochu jinou představu, co je to zájem všeho lidu. Já se ani trochu nedomnívám, že je to porušování morálních i faktických pravidel, lhaní,…“

Kroupa tedy požaduje na prezidentovi, aby nelhal. Skoro stejně úspěšně je možné požadovat po politikovi, aby neprděl, ale jak tomuto kritériu vyhovuje sám autor?

Je poměrně známým blogerem, Naše vojsko mu vydalo knížku, býval tzv. VIP oudem iDnesu, toho se ale vzdal, když se ho, podle jeho názoru, admini nedosti razantně zastali před urážkami jeho četných „ctitelů“. Nadávali mu fest, důvodem bylo, mimo četné jiné, i to, že se vydával za veterána válek v Iráku a Afghánistánu, psal o své misi články, a když bylo čtenáři odhaleno, že nevystrčil nos z Holešovic, tak se jim posmíval. Lhal a posmíval se.

Bylo by to možné brát jako dobrý fórek, kdyby se ovšem Vladimír nevžil do své role bojovníka proti potměšilým východním kmenům natolik, že se i v debatě se mnou v tzv. interní diskuzi blogerů iDnes chlubil válečnými zraněními. Konkrétně, napsal jsem mu, že je ještě příliš mlád na to, aby do diskutovaného problému viděl, a on mi odvětil, že si prošel peklem válek v Iráku a Afghánistánu a že je tedy zralej ažaž.

Jisté ale je, že Zeman z tohoto střetu vyvázl poměrně lacino. Kdyby ho totiž Vláďa sekl malíkovou hranou, tak by mu nepomohlo ani deset konzilií.

 

(Článek byl poprvé uveřejněn ZDE a na této adrese je možno i k článku diskutovat a tady budou zveřejňovány i všechny mé další texty, na Respektu končím, protože byl bez vysvětlení stažn z homepage můj další článek.)