Reklama
 
Blog | Miroslav Kodet

ODS Pride Parade

Třináctka je prevít, je pod zákonem - Julínek, Řebíček, Langer … byla to pravda nebo sen? - LES, LEV, LED , televizní show - Krmili a podestýlali důchodcům - Teplice nejsou bukvice

Poslanec ODS Vidím odstoupil z kandidátky pro Středočeský kraj, byl na třináctém místě. „Už jsem v politice dostatečně dlouho na to, abych si to užil, a teď přišel čas na to změnit profesi,“ říká. Což o to, veřejnost si také s panem bývalým poslancem užila, proslýchá se však, že je hodně pověrčivý a nechce tu třináctku. Jó, taková sedmnáctka, to by byla jiná. Prý už také touží dělat něco pořádného. Nejsme maximalisté jako on, stačilo by, kdyby šel něco dělat.

Dalším kdo hodil flintu do žita je bývalý ministr životního prostředí  Martin Bursík. Jeho strana LES uvedla, že „nechce rozmělňovat hlasy voličů pravého středu“. To je od něj hezké, vždyť rozmělňování si užil už dost, když po volbách 2006 rozmělnil hlasy pro levici, ukradl je a umožnil pak vznik pravicového podujatia s obry české pravicové politiky Topolánkem, Kalouskem, Čunkem, Parkanovou, Langerem, Vondrou, Julínkem, Nečasem, Schwarzenbergem, Řebíčkem a Džamilou. Pan Bursík se svou stranou LES jsou pokračovateli nepolitické politiky, vždyť jej podporují osobnosti jako jsou režisérka Olga Sommerová či ekonom Jan Švejnar, herečka Eva Holubová, socioložka Jiřina Šiklová, výtvarník Kurt Gebauer, spisovatel Ivan Klíma a zpěvačka Marta Kubišová. Jmenovaní splňují nároky nepolitického hnutí stoprocentně, politice z nich nerozumí ani jeden.

O chleba jde i ve třetím případu. Titulek na iDnesu zní: „Policie prověřuje, jestli domov krmí seniory jen chlebem s hořčicí“. Představte si, že ten dobytek to nechtěl žrát. (Bůh to však vidí; když se podíváte nad majáček policejního vozu, je ukryt za plotem. On vám ty vaše veršovánky, dědeček a babička, ujídaj nám chlebíčka, jednou spočítá.)

Reklama

V politice však jde i i o lásku. Na záběrech z tiskové konference z 19.8.2013 (od 2:40) je grémium ODS v akčním složení. Vlevo je bývalý a zřejmě i doživotní poslanec Benda, kterého mají všichni rádi. Paní Němcová je doslova ztělesněním vyšších citů. Pak je tam jeden z Teplic. Nejvyšší ze všech je úplně jasnej. Zbývající dva, jak praví fámy, poloviční. Vezmeme-li do úvahy, že Otec Zakladatel to také švihá na více než poloviční úvazek, pak je pokles preferencí ODS vyjasněn. Ke čtyřem procentům je táhnou jejich srdéčka.