Reklama
 
Blog | Miroslav Kodet

Modrácké soudy ohrožují demokracii

Nechci se chlubit, ale musím. Kdesi v moři diskuzí o skandálu ODS s podplacenými poslanci jsem hned někdy po 13. červnu vypustil bublinu, kterou jsem se snažil zchladit davové nadšení prostého lidu nad tím, že ty grázly konečně lízli.

Pravil jsem (přibližně), že ještě není zdaleka vyhráno, že je modrácká justice zase pustí.

No – a už je to tady!

Potvrdil jsem tak již poněkolikáté svou pověst proroka (nazdar, Saxi).

Reklama

Je zbytečné se zabývat tím nesmyslem, který vypustila porota Nejvyššího soudu, nesmyslem o tom, co všechno je projev na půdě sněmovny. Zhovadilost nejvyššího soudního názoru je nejspíš jasná i gymnazistům, a ti přitom poslední dobou mimořádně zhloupli.

Soudci jsou v mimořádné míře zopovědni za to, že v České republice neplatí právo a spravedlnost, ale peníze, postavení, funkce ve státní správě, soudcovská zvůle. Pokud z pozice poškozeného občana zažalujete podnikatele nebo státního úředníka či úřad, nemáte šanci. Ten první má výsadní postavení bohatce, ten druhý požívá kolegiální přízně. Přece nebudeme řezat do vlastního masa, myslí si soudkyně, když vynese rozsudek, kterým přímo porušuje Občanský soudní řád, o věcné stupiditě nemluvě. Nepotrestatelné justiční primadony vynášejí rozsudky, nad nimiž čelisti vypadávají z pantů a z občanů se stávají, bez ohledu na věk, intelektuální inkontinenti. Některým se to přihodilo i in natura.

A tak máme soudkyně, které rozdělují spor o cenu dodávky dvou set krabiček léků na dvě stovky procesů. Soudce se chová hovadně, pravil známý potížista, věnující se profesionálně  nejkřiklavějším soudním excesům.

Jedním z důvodů katastrofálního stavu v justici je nepřiměřená feminizace, třikrát až čtyřikrát větší než je obvyklé na Západě (72 % soudců chodí na dámské záchodky). Jak před mnoha lety pravil filozof, pokud se ženy zmocní nějakého povolání, učiní ho nízkým. Přitom máme dva až třikrát více soudců, měřeno počtem obyvatel, než je v Evropě obvyklé.

Na druhé straně od justicí postižených panuje sebevědomá  atmosféra: „ … (jedna obhájkyně) …  mi popisovala svoje jednání v kanceláři nejmenovaného soudce VS. Rozporuplnou debatu měl ukončit hřímáním …my jsme tady vrchnost!“

Vrchnost má průměrný plat 111 tisíc korun měsíčně, za práci, která by byla na trhu drahá za průměrnou českou mzdu. Nelze ji volat k odpovědnosti, není nikterak za své zmetky odpovědná, pokud se nešťastnou náhodou neožere a nepozvrací soudní síň.

Soudy na všech úrovních jsou modrácké, zjevně straní pravici. Vynášejí velmi často rozsudky, kterými přímo ohrožují demokratický pořádek a politické i společenské prostředí v tomto státě. Morálku. Staly se spolu s podnikateli a vysokými státními úředníky (včetně policie a státních zástupců, bez ohledu na vlaštovky z poslední doby) součástí novodobé totalitní moci, která porušuje občanská práva a poškozuje občany.

Něco se s tím bude muset udělat, nejlépe hned při blížících se volbách.

A hlavně po nich.

 

(Něco málo prázdninového čtení.)